Så här påverkar de allmänna råden dig som företagare

Tillfälliga lagändringar och nya regler. Som företagare är det mycket att hålla ordning på med anledning av coronaviruset.

Löpande kommer nya regler och tillfälliga lagändringar som påverkar dig som företagare. Folkhälsomyndigheten har till exempel tagit fram nya allmänna råd, som innebär att alla verksamheter i Sverige är skyldiga att vidta åtgärder för att minska risken att covid-19 sprids.

För butiker, köpcentrum och gallerior handlar det bland annat om att butikerna bör begränsa antalet kunder som vistas i lokalen samtidigt, ta fram alternativa lösningar till kassaköer eller anvisa hur långt kunderna kan stå mellan varandra.

Enligt de allmänna råden bör arbetsgivare, om möjligt, se till att personal och besökare håller avstånd, regelbundet kan tvätta händerna med tvål och vatten eller annars använda handsprit. Anställda som kan bör arbeta hemifrån, undvika onödiga resor och anpassa sina arbetstider för att undvika rusningstrafik.

Verksamt.se har samlat information kring vad som gäller, och länkar till andra myndigheter och viktiga informationskanaler. Där finns också information på engelska.

Charlotta Marténg

Läs mer: Verksamt.se

Texten publiceras i samarbete med tidningen Resultat